water, trees, wilderness

KÖPVILLKOR

ALLMÄNT

Dessa köpvillkor gäller när du som kund (”Kunden”) gör en beställning via www.enkelvardag.nu och därtill hörande sidor (”Webbplatsen”). Webbplatsen drivs av Growing Business i Linköping AB, org.nr 559314-8967, Bänorp Bränna 1, 585 75 Ljungsbro (”Enkel vardag”). Avtal ingås mellan Kunden och Enkel vardag.

 

KÖP OCH PRISER

Samtliga varor hos Enkel vardag anges inklusive moms. Det totala priset för hela din beställning inklusive frakt hittar du i varukorgen. I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Fakturan skickas ut via mail i samband med att produkten skickats. För att genomföra ett köp på vår hemsida måste Kunden godkänna våra dessa villkor. Godkännandet sker i samband med köpet. Genom godkännandet av villkoren binder sig kunden till villkoren i sin helhet, att denna har tagit del av all förenlig information samt samtycker till hanteringen av cookies och personuppgifter i enlighet med Enkel vardags integritetspolicy. Avtal om köp ingås i samband med att Enkel vardag bekräftar ordern genom att skicka en orderbekräftelse via e-post till den e-postadress som Kunden angivit vid ordertillfället. Enkel vardag rekommenderar att orderbekräftelsen sparas för eventuell kontakt med Enkel vardags kundservice.

Enkel vardag reserverar sig för eventuella fel i artikel- och prisinformation och förbehåller sig rätten till prisändringar utan föregående avisering. Informationen inkluderar, men är inte begränsad till priser, leveranstid, lagerstatus, produktbeskrivning och produktbild. Enkel vardag förbehåller sig även rätten att justera eller neka Kundens beställning efter att beställning är lagd. Situationen inkluderar, men är inte begränsad till om kunden har uppgivit felaktiga uppgifter på Webbplatsen eller till Enkel vardag per telefon eller e-post. Enkel vardag förbehåller sig även rätten att annullera en lagd order inom 90 dagar från den dag då ordern registrerats, till följd av leveranshinder eller prishöjning hos leverantör. Om betalning för annullerad order redan skett betalar Enkel vardag tillbaka Kunden till fullo snarast, eller senast 30 dagar efter annullering.

BETALNINGAR

Alla betalningar på Webbplatsen hanteras av Klarna. Du har som kund möjlighet att välja betalsätt mellan kort, direktbetalning, faktura eller avbetalning. Företagskunder kan endast välja kort- eller fakturabetalning. Betalningstiden för fakturan genom Klarna är 14 dagar från det att beställd vara lämnar Enkel vardag. Betalas inte fakturan i tid tillkommer en påminnelseavgift från Klarna på 60 kr samt en dröjsmålsränta om 25,5 %. För det fall du aldrig tidigare handlat av Klarna görs det vid köptillfället en mikroupplysning för att kontrollera din kreditvärdighet. Samtliga inhämtade uppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.

 

För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.

Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.

BESTÄLLNINGAR OCH LEVERANS

Beställningar behandlas så snart som möjligt av Enkel vardag. Vanligtvis samma dag eller dagen efter beställning.

 

Leveranstid
 • Leveranstiden skiljer sig mellan de olika produkterna på Webbplatsen men skickas i regel dagen efter beställning även om längre leveranstid kan förekomma.
 • Vid fördröjningar informerar Enkel vardag Kunden snarast möjligt om detta.
 • Angivna leveranstider är ungefärliga och garanteras inte av Enkel vardag.
Leveransinformation
 • Vid beställning av varor från olika varumärken kan flertalet leveranser ske.
 • Leveranser sker till närmaste ombud eller hem till Kunden beroende på vikt och volym. Soptunneskydd levereras direkt hem till din tomtgräns.
 • Hemleveranser sker som standard till din tomtgräns, port eller garageuppfart. 
Frakt
 • Standardfrakt debiteras med 49kr.
 • Order som väger från 10 kg (soptunneskydd) debiteras med 495 kr, om inte annat framgår. Frakt till vissa delar av landet kan vara svårt beroende på tillgänglighet och produktval. Vissa adresser i landet kan därför vara omöjliga för oss att leverera till. I de fall Enkel vardag inte kan leverera tar vi kontakt med dig som kund. Om du som kund bor på en ort, ö eller adress som Enkel vardag inte har möjlighet att leverera till kan även leveransen ske till närmaste ombud eller terminal.
 • Om en kund avbryter en order av en redan skickad produkt ansvarar kunden för den extra fraktkostnaden som returen innebär. Detta gäller även returer/ångrade köp.  
 • För alla paket som inte löses ut hos ombud förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande mellan 195 och 1200 kr.
 • För alla paket som skickas med hemleverans och som returneras debiteras kund för den reella fraktkostnaden.
 • På Enkelvardag.nu är det endast möjligt att beställa och få produkter levererade inom Sverige.
ÄGANDERÄTT

Alla produkter förblir Enkel vardags egendom fram till dess att full betalning har erlagts.

 

REKLAMATION

Enkel vardag rekommenderar Kunden att alltid kontrollera varan vid leverans för att säkerställa att den är riktig och felfri. Fraktskador ska omgående meddelas fraktleverantören. Enkel vardag ansvarar inte för fraktskador. Kunden har 3 års reklamationsrätt i enlighet med Konsumentköplagen. Detta gäller bland annat fel på produkter som uppkommit vid naturlig användning. Yttre åverkan godkänns inte som reklamation. Vid reklamation skall Kunden kontakta Enkel vardag via e-post (info@enkelvardag.nu) och uppge ordernummer och orsak till reklamation. Därefter kommer Kunden överens med Enkel vardag om hur retur och ersättning skall hanteras. Vid godkänd reklamation ersätts Kunden för eventuell returfrakt. Om produkten ska kasseras står kunden för eventuella kostnaden kopplade till detta.

 

ÅNGERRÄTT & ÖPPET KÖP

Privatkunder kan ångra sitt köp under 90 dagar. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan. Du som kund bekostar alltid returfrakten. Önskar du skicka varor i retur behöver du alltid kontakta oss innan varorna skickas. För att ångerrätten skall gälla ska varan kunna säljas som ny och varan och originalförpackning återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Du har inte ångerrätt om varan tillverkas på beställning, anpassas efter kundens begäran, importeras till Sverige vid kunds beställning eller på grund av sin beskaffenhet i övrigt inte kan återlämnas. Kunden behåller sin reklamationsrätt även vid tillverkningsvaror.

Vid utövande av ångerrätten måste Kunden först kontakta Enkel vardags kundservice per mail (info@enkelvardag.nu) och uppge ordernummer, vilken produkt som önskas återlämnas samt orsaken till utövandet av ångerrätten. Enkel vardag ska betala tillbaka vad Kunden har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vid retur av del av order återbetalas inte leveranskostnaderna. Återbetalning av varan skall ske snarast eller inom 30 dagar från den dag då Enkel vardag tog emot returen. Returkostnaden betalas av Kunden. Returen skall skickas med företagspaket åt den adress som Kunden och Enkel vardag i kontakt med varandra kommit överens om.

För företagskunder gäller ingen ångerrätt.